Elekcig mot 50 miljoner – vinstsuccén fortsätter

Europas marknadsplatser nästa.

E-handelsföretaget Elekcig, som säljer e-cigaretter, har av allt att döma gått från klarhet till klarhet. Bolagets omsättning har ökat stadigt och förra året tog Elekcig dessutom hem förstaplatsen på vår lista över Sveriges mest lönsamma e-handlare.

LÄS ÄVEN: Bra tajming och rätt beslut gjorde Elekcig mest lönsamt

Annons
Annons

Fri frakt och TPL

Nu kan vi konstatera att det senaste räkenskapsåret, som för Elekcigs del tog slut den 31 oktober 2017, inte heller blev någon besvikelse. Bolagets omsättning nådde nästan upp i 47 miljoner kronor, vilket kan jämföras med knappt 33 miljoner året innan. Samtidigt ökade resultatet (efter finansiella poster) från 12,6 till 14 miljoner.

- Vår expansion till nya marknader och kanaler, samt distributionsrättigheter till de största tillverkarna av e-juicer i världen, har gett oss en fördel i konkurrensen. Detta kombinerat med fri frakt, andra återförsäljare och tredjepartslogistik har visat sig vara framgångsrikt i Norden, berättar företagets vd Palle Riismöller i ett mejl till Ehandel.se.

Under året som gått har Elekcig bland annat fått tampas med en ny tobakslag, som ledde till att bolaget fick tänka om angående både marknadsföring och sortiment. Företaget har dock valt att möta upp den uppkomna situationen med andra satsningar, till exempel att växa utanför Norden.

LÄS ÄVEN: Ehandel.se granskar: Ny lag stoppar all tobak på nätet?

Lägre resultat väntas i år

Nu berättar Palle Riismöller, som nyligen tog över vd-posten efter Ulrik Scotwin, att Elekcig redan har lanserats på flera europeiska marknadsplatser. Nu förväntar sig företaget att det tillsammans med bland annat ökad försäljning via återförsäljare ska bidra till fortsatt tillväxt under 2019 och 2020.

- Eftersom vi gör stora investeringar förväntar vi oss inte att resultatet kommer att vara lika högt 2018 som tidigare år, avslutar Palle Riismöller.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!