Elgiganten har slagit nytt BF-rekord – en miljon besök i natt

E-handeln upp 59 procent hittills.

I går kväll klockan 22.00 drog Elgiganten igång sin Black Friday-resa och nu på förmiddagen står det klart att ett nytt rekord har slagits. Företaget rapporterar bland annat en tillväxt på 59 procent i Elgigantens e-handel under de första tolv timmarna och över en miljon kundbesök på sajten under natten.

– Vi hade en miljon kundbesök till nätbutiken under natten och det blev en enorm anstormning precis när vi startade, vilket gav lite utmaningar och väntetid till kassan. Trots det ökar vi försäljningen med 59 procent jämfört med förra året. Handeln har därefter fortsatt under hela natten för att ta ny fart i samband med att vi öppnade varuhusen klockan 07:00 i morse. Årets Black Friday kommer att bli den största någonsin, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

Annons

När Elgigantens varuhus öppnade i morse kom det direkt in rapporter om köande kunder från flera håll i landet.

"Har lagt grunden för ny rekorddag"

Det är dock först från klockan 15.00 i eftermiddag som Elgiganten väntar sig att den riktiga anstormningen av kunder kommer att dyka upp.

– I år har vi satsat på ännu starkare erbjudanden och vi har en extremt bra produkttillgång. Dessutom har vi bemannat upp varuhusen ytterligare för att möta upp den ökade efterfrågan och bjuda kunderna på en bra shoppingupplevelse hela dagen. Vi har planerat för den här dagen i ett år och lagt grunden för en ny rekorddag och det kan vi se resultatet av redan nu, säger Niclas Eriksson.

LÄS ÄVEN: Black Friday: Elgiganten kör treskift för att klara e-handeln

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!