Elon köper in sig i Paul Fischbeins nätbutik Hemmy

Ska bli ledande e-handelsbolag.

I början av året kunde vi avslöja att Paul Fischbein återigen gett sig in på vitvarumarknaden med en ny e-handel vid namn Hemmy. Nätbutiken ska tydligen ha fått en flygande start och på ett halvår ska man nu ha nått en rullande årsomsättning över 50 miljoner kronor. Paul Fischbein kan förstås vitvarumarknaden sedan hans tid på Tretti.se, som han var med och grundade 2004.

LÄS ÄVEN: Paul Fischbein gör comeback med ny vitvaruhandel

Annons
Annons

Nu kommer nyheten att detaljhandelsjätten Elon gått in i nystartade Hemmy. Investeringens storlek avslöjas inte och de båda bolagen rubricerar det hela som ett samarbete.

- Elon, Sveriges största vitvarukedja och Hemmy, en snabbväxande e-handelsaktör, har beslutat att inleda ett samarbete som inkluderar ett korsägande mellan de två företagen. Målet är att erbjuda branschens mest attraktiva och smidiga köpupplevelse, skriver Elon i ett pressmeddelande.

Elon sägs vara Sveriges största vitvarukedja med över 4 miljarder kronor i omsättning och cirka 350 fysiska butiker. Företaget har redan en egen e-handel men Hemmys e-handelskompetens ska alltså ändå vara ett välkommet tillskott.

- Samarbetet förenar det bästa av två världar, där Elons lokala butiker och kompetenta butiksmedarbetare förenas med Hemmys e-handelskompetens, moderna plattform och affärsmodell, säger Stefan Lebrot, VD på Elon.

"En spännande framtid"

Paul Fischbein, medgrundare och styrelseordförande i Hemmy, ser förstås stora möjligheter i att nyttja Elons skala till att accelerera ytterligare på nätet.

- Tillsammans kommer vi kunna fortsätta satsa på att ligga i framkant när det gäller kundupplevelser och värde för pengarna. Jag har alltid varit imponerad av Elons förmåga och position på vitvarumarknaden. Hemmy har haft en mycket bra start och fått väldigt höga kundbetyg. Hög kundnöjdhet är centralt för Hemmy och tillsammans med den kompetens och de resurser som vi får tillgång till via Elon ser vi framför oss en spännande framtid, säger Paul Fischbein.

Det nya samarbetet förväntas inledas den 1 oktober, efter att ett villkorat beslut tagits vid en extra bolagsstämma inom Elon.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!