En order varje minut med Amazons e-handelsknappar

Slut på kondomer? Beställ nya med Amazon Dash när nätjättens hushållsknappar nu utökats till över 100 stycken.

Du vaknar efter en laddad utekväll och minns att kondomerna i sidobordslådan är slut. Vad gör du? I Amazons värld har du nu installerat en av deras Dash-knappar i närheten och kan därmed med ett knapptryck beställa nya kondomer.

Amazon berättar idag att man utökat antalet företag i sin Dash-satsning med över 80 stycken. Ett av dessa är kondomtillverkaren Trojan. Du kan dock beställa allt ifrån kondomer till batterier, djurprodukter, drycker, vitaminer och mycket mer. Över 100 knappar ska nu finnas tillgängliga på Amazons sida.

Annons

För er som missat Dash-knapparna kan vi meddela att de oftast bundlas ihop med vad som kallas "Internet of Things" och att allt mer i hemmet är uppkopplat mot Internet. Dash-knapparna är små enkla plastknappar som kan sättas på olika platser i hemmet för att beställa specifika varor, som kondomer eller tvättmedel. Du trycker bara på knappen och vips har den lagt en order via ditt Amazon-konto.

Plastknapparna försvinner inte

Många trodde att Dash-knapparna var en gimmick men bakom dem finner vi tjänsten Dash Replenishment Service (DRS) som nu integrerats direkt i olika produkter som till exempel skrivare. Skrivare som med DRS helt enkelt kan beställa nya patroner eller toner själva när de känner av att de börjar ta slut.

De som trodde att de små plastknapparna skulle fasas ut till förmån för den integrerade tjänsten, som verkar mycket smidigare, möts nu av över hundra Dash-knappar i Amazons webbshop. Och kunderna, som måste vara Prime-medlemmar, sägs använda dem mer och mer.

- Prime-medlemmar använder Dash-knappar allt oftare. Under de senaste tre månaderna har antalet order via Dash-knappar ökat med mer än 75 procent. Kunderna använder knapparna mer än en gång per minut, vilket hjälper dem att inte få slut på sina vardagliga väsentligheter, säger Daniel Rausch, chef för Amazon Dash.

Knapparna kostar som vid lanseringen 5 dollar stycket men man får numera 5 dollar att handla för vilket i princip gör knapparna gratis.

Annons