Erikshjälpens VD lämnar – en ny har nu tillsats

"Viktigt att organisationen är förändringsbenägen".

Sedan december 2010 har Tomas Bjöersdorff varit verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand. Under dessa år har företaget gjort flera satsningar inom bolaget. Sist skrev vi om second hand-aktörens ingång i den digitaliserade handelns värld, och nu har Erikshjälpens nätbutik Secondhand.se funnits drygt ett år. 

LÄS ÄVEN: Erikshjälpen storsatsar online - öppnar egen e-handel

Annons

I slutet av maj lämnade Tomas Bjöersdorff sin roll i företaget, och nu står det klart vem som blir hans efterträdare. Anette Alm Gustafsson, som senast kommer från Bergendahl Food, tillträder posten som verkställande chef i mitten av augusti. 

– Jag vill ha nya utmaningar och vill gärna hitta dem där jag får fortsätta att jobba med kunder och medarbetare i fokus. Men nu med ett tydligt mål att göra skillnad för andra människor, säger Anette Alm Gustafsson, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För mig är det viktigt att organisationen jag jobbar med har tydliga mål, värderingar och är förändringsbenägen. Därför vill jag till Erikshjälpen.

Anette Alm Gustafsson har lång erfarenhet inom detaljhandeln och främst dagligvaruhandeln. Genom åren har Anette bland annat arbetat på Coop, Ikea, Åhléns och Dagab där hon har haft olika ledande befattningar.

Generalsekreterare och ordförande i föreningen Erikshjälpen Second Hand, Daniel Grahn, ser fram emot att se Anette Alm Gustafsson i den nya rollen. 

– Med Anette Alm Gustafsson är jag trygg över stabilitet och långsiktig kvalitet, men också spänd över kommande förändringar och djärva mål. Vi vill fortsätta att växa och utvecklas för våra kunder och medarbetare. Men framför allt för de utmaningar vi ser i vår omvärld och vår vision om en förändrad värld där barns drömmar får liv, säger han.

Annons