Etaility e-handelssatsar: ”The biggest deal in my life”

Anders Lorenzen Andersens nya projekt köper in sig i e-handelslagret E-CITY.

För en tid sedan besökte vi e-handelslagret E-CITY som för närvarande byggs utanför Ängelholm. Bland annat har Boozt hyrt in sig på en yta av 43 500 kvadratmeter, och nu presenteras nästa storsatsning. E-handelskonsulten Etaility kommer att husera på 14 500 kvadratmeter under en period på minst sju år.

- This is the biggest deal I have made in my life. Nu måste vi "bara" fylla byggnaden med fantastiska e-handelsföretag, skriver Anders Lorenzen Andersen på LinkedIn.

Annons

Etaility bildades av Anders Lorenzen Andersen och Mikael Jorkvist (som båda har erfarenhet från e-handelsbutiker som Roliga Prylar och RunForest) för att erbjuda tjänster inom till exempel e-handel mellan länder och utveckling av nätbutiker i Magento. Bolaget arbetar alltså med e-handlare, och har nu planer på att närma sig e-handelsbranschen ytterligare.

Planen: Tio e-handelsbolag under 2016

Planen i Ängelholm är att samla flera mindre e-handlare på ett och samma ställe för att de ska få bättre möjligheter att konkurrera.

- Vi har haft en dröm om att samla mindre nätbutiker på en adress för att på så sätt uppnå samma fördelar som större bolag har. Nu satsar vi på att göra verklighet av den drömmen.

Anders Andersen berättar också att Etaility har tagit ett första steg mot att köpa en nätbutik, och att fler köp kan göras den kommande tiden. Målet är att ha köpt in sig i tio butiker under 2016. Investeringarna ska bland annat gälla tjänster som logistik, så att butikernas lager då kan hamna i Ängelholm borde inte vara en alltför långsökt gissning.

- Angående vår verksamhet så var tanken från start att en dag börja köpa nätbutiker igen, men det första året har fokus legat på att överleva. Nu har vi möjligheter att satsa och då gör vi det, säger Anders Lorenzen Andersen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!