Expressleveransen är den nya hemleveransen

Ica fixar.

Idag meddelar Ica att de ska lansera expressleveranser av varma färdiglagade måltider kombinerade med ett urval av matvaror från den lokala Ica-butiken. Expressleveransen ska ske inom en timme från att man lagt beställningen. Lanseringen kommer att ske i höst och i början kommer tjänsten finnas i ett tiotal butiker runtom i Sverige. 

- Kunderna efterfrågar mer bekvämlighet och det här ger oss en möjlighet att nå de kunder som vill ha en helt färdiglagad måltid och där Ica tidigare inte varit ett alternativ, säger Per Strömberg, vd för Ica Gruppen, i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons
Annons

- Vi genomför just nu en pilot och planerar för att gå vidare med en lansering, samtidigt som vi fortsätter att utveckla tjänsten genom att utforska olika typer av leverans- och teknikmöjligheter.

LÄS ÄVEN: ICA storsatsar på nya digitala lösningar - startar egen hubb

Det är Icas innovationshubb, ICAx, som står bakom den här idén. Det var under 2017 som Ica Gruppen gick ut med att de ska satsa på digitala innovativa lösningar och startade en egen innovationshubb för att snabba på processen.

Elcyklar i piloten

Sedan dess har ICAx kommit ut med en del olika digitala lösningar som till exempel Monica, företagets digitala medarbetare, som lanserades i höstas. Monica talar svenska och är en del av den smarta röstassistenten Google Assistant. Monica kan till exempel digitalt notera inköpslistor som man kan diktera henne medan man kollar igenom sitt kylskåp. 

LÄS ÄVEN: ICA först ut när Googles assistent börjar prata svenska

Och nu kommer alltså innovationshubbens senaste tjänst, expressleverans av exempelvis olika rätter till kvällens middag och dagligvaror som man kan komplettera morgondagens frukost med.

I pilotprojektet, som inte nämns var det genomförs, har företaget använt elcyklar för dessa extra snabba hemleveranser men vid lanseringen i höst ska Ica experimentera med andra leveransalternativ.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!