FSN Capital betalade 2,5 miljarder för Bygghemma

Enligt nya uppgifter fick Investmentbolaget Nordstjernan bra betalt för sin ägarandel i e-handelsbolaget.

I början av oktober stod det klart att Bygghemma som omsätter 2,3 miljarder kronor fått en ny ägare. Investementbolaget Nordsjternan, som varit storägare i e-handelsbolaget sedan 2014, valde nämligen att sälja sin andel.

Köpare var FSN Capital som är en ledande nordisk private equity-investerare. Köpesumman var dock inte något som någon av parterna ville prata om, men med tanke på tillväxten som bolaget haft sedan Nordstjernan gick in som storägare, var det många som trodde på en bra affär för Investmentbolaget. Något som nu verkar stämma.

Annons

En budstrid drev upp priset

Enligt uppgifter till Breakit kan köpesumman ha landat på hela 2,5 miljarder kronor. Motsvarande nästan 30 gånger den rörelsevinsten som Bygghemma kommer att göra under 2016.

Den höga prislappen beror troligen på en budstrid mellan flera av Nordens största riskkapitalbolag där bland annat EQT, Nordic Capital och Triton deltog. FSN Capital gick segrande ur striden och troligtvis väntar nu en expansion utanför Norden.

– Vi tror att bolagets värdeerbjudande har god potential i marknader utanför Norden och vi ser fram att även utforska detta vidare tillsammans med Bolagets ledningsgrupp, sade Peter Möller, Partner på FSN i en kommentar i samband med affären.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!