Facebook Marketplace kommer till Sverige

Rullar med start i dag ut säljtjänsten till 17 marknader i Europa.

För snart ett år sedan kunde vi berätta om Facebook Marketplace, som såg ut att kunna skaka om marknaden för begagnathandel på nätet rejält. Lanseringen skedde inledningsvis i USA, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland, och senare under hösten tillkom Kanada, Chile och Mexiko.

Precis som namnet antyder, är Facebook Marketplace en tjänst som låter privatpersoner köpa och sälja varor till varandra. Uppenbarligen har konceptet tagits väl emot hittills. I maj i år ska 18 miljoner föremål ha legat ute till försäljning på Facebook Marketplace bara i USA. I dag meddelar nämligen Facebook att 17 nya marknader, inklusive Sverige, står på tur för lansering.

Annons

Offentliga profiler ska ge trygg försäljning

Enligt Facebook har deras tjänst en stor fördel framför konkurrenternas - nämligen att deras användare har alla möjligheter att ta reda på information om personerna de köper och säljer till.

- Du kan känna dig trygg med att köpa och sälja på Marketplace. Detta eftersom det är lätt att titta på köparnas och säljarnas offentliga profiler. Du kan till exempel se om ni har gemensamma vänner, och får veta hur länge de har funnits på Facebook, säger Marketplace-chefen Deborah Liu i ett pressmeddelande från Facebook.

Utöver Sverige kommer följande länder att få tillgång till Facebook Marketplace under de kommande veckorna: Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland, Italien, Luxembourg, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien och Schweiz.

Annons