Search
Close this search box.
ANNONS

Familjeföretaget gick i konkurs - skojätten tar över

Familjeföretaget gick i konkurs - skojätten tar över
Scorett tar över Wallenbergs skor
Foto: Wallenbergs och Wikipedia
Picture of Michell Grönlund

Michell Grönlund

Dela artikeln:

Men det är fortfarande osäkert om e-handeln blir kvar.

ANNONS

För några veckor sedan kunde vi rapportera om det anrika familjeföretaget Wallenbergs Skor, som hade gått i konkurs. Orsaken var att skulderna växte och att företaget kom på obestånd. Redan när konkursen konstaterades den 5 september, framkom dock att bland annat en större kedja visat intresse för att driva företaget vidare efter ett uppköp.

Scorett driver fyra av sex butiker vidare

Nu meddelar skojätten Scorett att det är de som blir de nya ägarna. Fyra av de sex befintliga butikerna kommer därmed att drivas vidare. Butiken i Malmö, samt en av de två butikerna i Kristianstad - en Ecoo-butik - läggs sannolikt ner, skriver Scoretts VD Peter Blomqvist i ett mejl till Ehandel.se.

Vad gäller personalen får dock alla de 20 anställda som idag jobbar för Wallenbergs, vara kvar.

- De får jobba vidare, skriver Blomqvist.

Tanken är nu att konceptet ska vässas och ett delvis nytt sortiment ska komma på plats. Kedjan kommer därtill att byta namn från Wallenbergs skor till Nya Wallenbergs och Scorett ska inleda diskussioner med fastighetsägarna för att se om det går att få lönsamhet i respektive butik.

Oklart om e-handeln blir kvar

När vi senast skrev om konkursen, var det fortfarande oklart om den e-handel som Wallenbergs skor drivit, skulle bli kvar eller ej. Och det är det fortfarande.

- Det vet vi inte ännu, kommenterar Peter Blomqvist.

Scorett har dock själva en e-handel, som de så sent som i maj satsade på. Bland annat skulle man få ett tydligare omnikanalfokus och i samma veva förnya e-handeln.

De fyra Wallenbergs-butiker som nu drivs vidare i Scoretts regi, finns i Kristianstad, Karlshamn, Karlskrona och Sölvesborg. Peter Blomqvist uppger att han inte kan kommentera hur mycket Scorett fått betala för Wallenbergs.