Fängelse för tjuvarna som bröt sig in i PostNords lastbil

Våghalsig kupp fick ett abrupt slut.

I en aktion som närmast kunde liknas vid något ur en James Bond-film lyckades PostNords säkerhetschef tillsammans med sina medarbetare och polisen, stoppa ett antal tjuvar som hade tagit sig in en PostNord-lastbil medan den körde.

LÄS ÄVEN: Gillrade fälla i lastbil och tog tjuvarna på bar gärning

Annons

Döms för totalt tre stöldtillfällen

I samband med kuppen greps fyra män på bar gärning och i dag föll domen mot dem i Alingsås tingsrätt. Hela ligan döms till fängelse för det aktuella brottet, och för två liknande brott som inträffat vid andra tillfällen, rapporterar Aftonbladet.

Tre av männen ska ha dömts för att ha medverkat vid alla tre stölderna, medan en av dem bara döms för att ha närvarat vid två brottstillfällen. 

Fängelse och utvisning

De aktuella männen är i åldern 30-45 och har bland annat använt olika redskap för att ta sig in i lastbilarna. Tre av männen döms till fängelsestraff på ett år och nio månader, medan den fjärde mannen får ett och ett halvt års fängelse, enligt Sydsvenskan. Alla ska efter att ha avtjänat sina fängelsestraff utvisas ur Sverige, och får återvända tidigast i slutet av år 2022.

Enligt Aftonbladet har tingsrätten särskilt tagit fasta på att gärningarna ”präglats av planering och förslagenhet”, och att det har handlat om varor för ett ”betydande värde”, samt att tillvägagångssättet för brotten har varit ”särskilt farligt”. 

Försöker ligga steget före

Ehandel.se har nyligen intervjuat PostNords säkerhetschef Alexis Larsson om bland annat det aktuella brottet. Då sade han att han inte trodde att det var första gången de här tjuvarna gjorde sig skyldiga till den här typen av brott.

- Det finns tyvärr nätverk som opererar runt om i Norden och för vår del handlar det om att ligga steget före och tänka ut vad tjuvarna kommer att göra härnäst, sade han.

LÄS ÄVEN: Efter brotten: PostNord inför säkrare e-handelsleveranser

Annons
Annons