Nu rullar Hemköp ut sina färdigplanerade matkassar

Axfoods dagligvarukedja lanserar idag fem olika matkassar med recept på ett tiotal orter.

I början av juni meddelade Hemköp att man hade planer på att erbjuda middagslösningar i form av färdigplanerade matkassar. Tanken var att lansera efter sommaren och nu är det dags.

Med start idag rullar nämligen dagligvarukedjan, som ägs av Axfood, ut fem olika färdigplanerade matkassar med recept: Vardagskassen, Barnkassen och Vegetariska kassen. De två första även som laktosfri variant.

Annons

– Vi är väldigt glada att kunna presentera vår matkassesatsning med recept som speglar vår version av att skapa matglädje i vardagen och som speglar Hemköps hållbara matfilosofi, säger Hemköps VD, Thomas Gäreskog.

Lösplock till hösten

Till en början kommer erbjudandet med färdiga middagslösningar att finnas tillgängligt för konsumenter som bor i Stockholm, Sundsvall, Gävle, Uppsala, Västerås, Örebro, Eskilstuna, Nyköping, Norrköping och Linköping.

Nästa steg i Hemköps e-handelslansering kommer i höst då konsumenter i Stockholm även kommer att kunna beställa mat i lösplock i tre utvalda butiker där de kan välja mellan att hämta maten i butik och att få den hemlevererad.

– Oavsett vad man väljer så kommer våra konsumenter att känna igen sig. Vår e-handel präglas precis som våra fysiska butiker av matglädje, inspiration och prisvärdhet, säger Thomas Gäreskog.

Annons