Fler måttsydda gardiner när Nordic Etail investerar igen

Blir en del av "e-handelsfabriken".

Nordic Etail har under de senaste åren samlat e-handelsaktörer som Cykelkraft, Animail, Mekster och - nu senast - Gårdssällskapet.

LÄS ÄVEN: Nordic Etail i ny bransch - släpper in Gårdssällskapet i gänget

Annons

"Är unika i sin vertikal"

Nu har turen kommit till Textilgallerian, som genom en investering från Nordic Etail alltså blir medlem i den omtalade "e-handelsfabriken". Bolaget har haft en stabil utveckling de senaste åren, och omsatte knappt 8 miljoner kronor 2016.

– Vi ser att Textilgallerian är unika i sin vertikal, både när det gäller kunskap kring produkterna men också när det kommer till konceptet med måttsydda gardiner som kunderna enkelt kan beställa online och få hemskickade oavsett var de bor i Sverige, säger Nordic Etails grundare Marcus Fredriksson, i ett pressmeddelande.

Att Nordic Etail inte ser sig som ett vanligt riskkapitalbolag beror på att ambitionen är att hjälpa e-handelsföretag att utvecklas långsiktigt, snarare än att främst tjäna pengar på kort sikt.

LÄS ÄVEN: Svenska e-handelsfabriken som inte tror på konsulter

- Nordic Etail kommer att bidra med kunskap kring e-handel, organisation, marknad och IT och har för avsikt att tillsammans med Linus, som är VD och grundare, stärka bolagets position som den självklara butiken för måttanpassade hemtextilier på nätet, fortsätter Marcus Fredriksson.

Tar upp kampen med IKEA

Textilgallerians IT-utveckling ska framöver hanteras av Eastlane Consulting AB, som är ett dotterbolag till Nordic Etail.

Samtidigt tar Nordic Etails marknadsavdelning över ansvaret för Textilgallerians marknadsföring. Manne Jansson, som är Nordic Etails marknadschef, ser stor potential med den nya gruppmedlemmens sortiment.

- Jag tror att många i första hand tänker på våra stora blågula varuhus när man behöver något till hemmet, det är en utmaning för alla som säljer något inom heminredning här i Sverige. Med över 1000 kombinationer av gardiner som vi måttsyr till perfektion för just ditt hem så är jag övertygad om att vi har ett attraktivt erbjudande, säger han.

Annons

Nordic Etail har inte gått ut med hur stor företagets investering i Textilgallerian är.

Annons