Flipkart vill leverera inom tre timmar i Indien

Snabba leveranser sprider sig världen över och nätkunder kan nu få sina köp hemlevererade inom en timme i storstäder som New York, London och Stockholm. Indien är dock ett land som inte förknippas med detta men Flipkart gör sitt bästa och snart hoppas man kunna erbjuda leverans inom tre timmar.

Snabba och smidiga leveranser är inget man kopplar samman med Indien, och just bättre leveransmöjligheter nämns som en viktig faktor för att e-handeln i landet ska kunna nå sin fulla potential.

Sachin Bansal, Flipkarts grundare och vd, är en av de indiska e-handlarna som påpekat detta och nu undersöker man möjligheterna med att minska leveranstiderna till tre timmar. Flipkart, som drog in nästan 2 miljarder dollar i riskkapital under 2014, undersöker nu möjligheterna vilka av deras varor som ska kunna vara en del av det nya initiativet.

Annons
Annons

En viktig konkurrensfördel

I slutet av 2013 lanserade Flipkart en ny snabb leveransservice som garanterar att ordern kommer fram dagen efter att kunden lagt sin beställning. En tjänst som är tillgänglig i ett femtiotal städer och sedan en tid tillbaka erbjuder man även leverans samma dag i tio indiska städer.

Flipkart satsar alltså stort på snabba leveranser där det normalt tar mellan tre till sju dagar att få hem sina e-handelsköp och tanken är att lansera leveranser inom tre timmar i tre eller fyra städer senast i juli.

Rivaler som Amazon och Snapdeal erbjuder sedan tidigare också leveranser samma dag och just smidiga leveranser ser ut att bli en viktig konkurrensfördel för indiska e-handlare. För att få en liten inblick i hur leveranserna kan se ut i Indien ta en kik på videon nedan:

Källa: Tech in Asia
Video av Google India

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!