Exklusivt: Först i världen att köpa knäck med Swish

Swish för e-handel är nu här och vi är rätt säkra på att vi var absolut först att köpa knäck via betalmetoden.

Efter att Partykungen avslöjat att de skulle bli en av de första pilotkunderna för den officiella Swish-lösningen för nätbutiker har vi givetvis hållt utkik efter deras nya sajt, som skulle lanseras samtidigt.

Nya Partykungen.se såg dagens ljus igår kväll och vi var där sekunderna efterråt, eller några minuter, och kollade in sajten. Den nya webbutiken är fin och responsiv, mer om den i vår tidigare artikel, men det intressanta var förstås Swish för e-handel som nu skulle aktiverats.

Annons

Klockan var strax över sex på kvällen och då sätter förstås sötsuget in så vi letade upp en inte alltför dyr produkt men rik på socker. Vi stoppade den i varukorgen och tog oss spänt vidare till kassan. Allt skedde givetvis med vår mobiltelefon eftersom det sägs vara framtiden.

Precis som Joel Svensson på Partykungen utlovat hittade vi Swish bland betalalternativen. Snabbt klickade vi oss vidare efter att ha fyllt i undertecknads personnummer vilket fyllde i alla fält samt vårt mobilnummer.

När vi tryckt på "Skicka beställning" uppmanar sidan oss att öppna Swishs mobila app, vilken man givetvis måste ha installerad. Nu blir vi lite oroliga över om sidan kommer minnas oss, och vänta på oss, när vi måste lämna den för en stund när vi tar oss till appen. Detta visar sig dock senare vara ogrundad oro då vi är jättesega på att genomföra köpet, då vi bland annat måste fotografera vår telefon (för denna artikel) eftersom Swish-appen inte tillåter att man tar skärmdumpar.

När vi öppnar Swishs mobila applikation efter att ha lämnat Partykungen.se för en stund så möts vi direkt när vi öppnar appen av en betal-notis. Swish undrar om vi vill ge Partykungen 98 kronor, vilket vi givetvis vill. Vi trycker betala och får ange vår kod för Mobilt BankID. Sen är det klart.

Vi tar oss tillbaka till Partykungen.se och döm om vår förvåning då sidan inte, vad vi kan märka, laddar om sig eller dylikt utan omedelbart visar "Tack för din beställning".

I det stora hela en mycket trevlig upplevelse. Den största fördelen för näthandlare är dock förstås funktioner som återbetalning och att hela systemet är ihopkopplat med nätbutiken så att man slipper pricka av betalningar manuellt.

Läs även intervjun: Joel Svensson om Swish för e-handel

Annons
Annons