Intervju: Joel Svensson om Swish för e-handel

Lanseringen av Swish är inte helt smärtfri berättar Partykungens VD.

Vi följer upp vår knäckiga artikel om Swish med en intervju med Joel Svensson, VD på Partykungen. Partykungen.se är en av de första nätbutikerna i Sverige att lansera Swish för e-handel. En betallösning som är baserad på den omåttligt populära betalappen Swish. Nära 4 miljoner svenskar använder appen idag.

Partykungen använde även tidigare Swish i sin nätbutik med en egen lösning eftersom betalmetoden inte var anpassad för näthandel, vilket den alltså är nu. Vi passade på att ställa några frågor till Joel Svensson efter gårdagens lansering.

Annons

Är ni först ut i Sverige med Swish för e-handel?

- Vi är en av två pilotkunder hos Swedbank. Det kan hända att dom andra bankerna redan har sina pilotkunder live, det vet jag inte.

Hur svårt var Swish att implementera i nätbutiken?

- Det var en riktigt bra dokumentation men som i fallet där man är en av två första kunder som ansluter sig till en ny tjänst uppstod det självklart lite frågetecken men de var snabbt lösta.

Har Swish för e-handel fått ett pris nu?

- Ja, det blir en transaktionskostnad på ett fast belopp hos Swedbank. Jag kan tyvärr inte kommentera vad just vi betalar.

Vi testade att beställa via Swish och det gick mycket smidigt. Ser ni några problem med lanseringen?

- Det största problemet har varit kunder som inte uppdaterat sin Swish-app. Den nya appen släpptes samma dag som vi gick live så i princip ingen hade den senaste version vilken man var tvungen att ha för att kunna handla. Men det borde vara ett övergående problem då uppdateringarna skjuts ut ganska snabbt nu.

Annons

Hur stor andel av köpen står Swish för och vad tror du den nya lösningen kan ta för andel?

- Vi ligger runt 10-12 procent för Swish just nu och har gjort det ett antal månader. I och med att fler e-handlare nu får tillgång till ett riktigt API så tror jag potentialen finns att få upp denna andel till 15-20 procent på sikt. Swish stjäl framför allt kunder från direktbanksbetalning och kort.

Slutligen, när kan vi förvänta oss vår knäck?

- Den skickas idag och borde komma med Posten redan imorgon! 🙂

Annons