Fraktutmanaren tar in nära 40 miljoner kronor

"Stor potential inom last mile".

Fraktuppstickaren Airmee gjorde sig kända förra året efter att ha vunnit flera stora kunder och även fått flera framgångsrika e-handlare att haka på bolagets leveranser. Företagets snabba leveranser ska bygga på flera års forskning från KTH.

LÄS ÄVEN: Apotea hoppar också på Airmees expressleveranser

Annons

Nu meddelar startup-företaget att man ska accelerera tillväxten. Airmee tar nämligen in 38 miljoner kronor i kapital från investmentbolaget Alfvén & Didrikson, Creades och Felix Hagnös investmentbolag Trift. Ett flertal välkända ängelinvesterare och entreprenörer ska även vara del av rundan.

- Det finns stor potential inom last mile och Airmee har en unik forskningsbaserad teknologi och ett imponerande team med operativ expertis. Teamet har lyckats skala upp sin verksamhet väldigt snabbt för att hantera stora volymer, säger Ken Liebkind, partner på Alfvén & Didrikson som ledde investeringsrundan, i ett pressmeddelande.

"Ett starkt track record"

Att efterfrågan på snabba och smidiga logistiktjänster ökar i och med e-handelns starka tillväxt är förstås ingen nyhet. Airmee hoppas nu kunna hjälpa ännu fler e-handlare med leveranserna.

- Med hjälp av kapitalet från våra nya investerare kommer vi kunna hjälpa ännu fler e-handlare att ge sina kunder smidigare leveranser med hög kvalitet och samtidigt fortsätta utveckla våra tjänster för att ligga i framkant. Vi är stolta och glada över den mix av bolag och individer vi nu får in som nya delägare. Vi valde Alfvén & Didrikson som investerare eftersom de har ett starkt track record i snabbt växande techbolag och är långsiktigt engagerade, säger Airmees vd Julian Lee.

Annons