Apotea hoppar också på Airmees expressleveranser

"Vi arbetar hela tiden på att hitta nya fraktsätt".

I början av veckan kunde vi berätta om hur e-handlaren Skincity valt att hoppa på Instabox paketskåp, samt Airmees expressleveranser.

LÄS ÄVEN: Skincity satsar på paketskåp och 2-timmarsleverans

Annons

Apotea har till skillnad från Skincity länge använt Instabox som leveransalterantiv, men i samma veva som Skincity satsar nu nätapoteket alltså också på supersnabba leveranser i Stockholmsområdet. Leveranser som sker inom någon timme från beställning.

LÄS ÄVEN: Airmee tar upp kampen om e-handelsleveranserna

Apotea är kända för att lägga krut på logistiken och att erbjuda kunderna många olika leveransalternativ. Det kommer alltså inte som en chock att näthandlaren, med Pär Svärdson i spetsen, nu väljer att börja använda fraktuppstickaren Airmee.

- Vi är väldigt glada för vårt nya samarbete med Airmee. Vi arbetar hela tiden på att hitta nya fraktsätt och förbättra våra leveranstider och med Airmee får våra Stockholmskunder tillgång till en otroligt bra tjänst med tidsbestämda leveranser flera gånger dagligen, säger Apoteas vd Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

"Främsta e-handelsaktören i Sverige"

Det nya samarbetet innebär i praktiken att Apoteas kunder i Stockholm kan få hem sina apoteksvaror inom tre timmar från beställning. Leveransområdet sägs innefatta 1,5 miljoner mottagare.

- Vi är förstås otroligt glada och stolta över att få förtroendet från den kanske främsta e-handelsaktören i Sverige. För apoteksvaror, som för många andra produktgrupper har vi sett en väldigt hög efterfrågan på snabba leveranser. Vi kommer därför att fortsätta att kontinuerligt förbättra vårt erbjudande för att kunder ska kunna få sina produkter levererade till den plats och vid den tid de önskar, säger Julian Lee, vd på Airmee.

LÄS ÄVEN: Apotea fyller 6 år - räknar med att sälja för 30 miljoner extra

Annons
Annons