Frank Dandy e-handelssatsar – rekryterar Addnatures vd

Ska lansera ny sajt.

Redan 2011 var kalsongföretaget Frank Dandy i farten med satsningar på sin e-handelsverksamhet. Sedan dess har det dock varit lite tyst om bolagets digitala satsningar. Men nu är det dags för ett e-handelsomtag. Bland annat har Frank Dandy rekryterat en ny CDO, det vill säga en Chief Digital Officer.

LÄS ÄVEN: FrankDandy.com - nu med fler halvnakna killar

Annons

"Produkter som är optimala för e-handel"

Valet föll på Daniel Hörnqvist, som närmast kommer från den tyska e-handelskoncernen Internetstores där han hade rollen som vd för e-handelsföretaget Addnature. Han är även involverad i nätbutikerna Jakt.se, Fiske.se och Hund.se.

Hos Frank Danda ser han fram emot att jobba med “ett riktigt härligt team” och “genomtänkta produkter med kunden och CSR i fokus”.

- Produktkatalogen består till största del av underkläder, en produktkategori med många egenskaper som gör den optimal för e-handel. Varumärkets profil är tacksamt och inbjudande att skapa content kring vilket är otroligt viktigt i dagens e-handelsklimat, säger Daniel Hörnqvist i ett pressmeddelande.

Ny sajt detta kvartal

Utmaningen blir dock att kundernas krav ökar i takt med digitaliseringen, menar han.

- Kunden förväntar sig liknade service och utbud vare sig de ska köpa våra produkter hos våra e-tailers eller genom vår egen e-shop. Nuvarande design och användarvänlighet på e-shopen är inte helt tidsenlig. Vi har en målsättning att kunna lansera en ny uppdaterad look redan i slutet av Q1 2018.

Rekrytering med spetskompetens

Daniel Hörnqvist och hans kollegor kommer nu att fokusera fullt ut på att ställa om till e-handel - där många bolag just nu ser den starkaste utvecklingen. Den nye CDO:n får i uppdrag att göra Frank Dandy mer tech-orienterat och att etablera en stabil digital och skalbar grund.

Arbetet med att göra Frank Dandy mer e-handelsanpassat uppges redan vara igång, och företaget lovar resultat redan under 2018.

- Vi är mycket glada över att ha rekryterat Daniel Hörnqvist då han besitter den typen av spetskompetens och erfarenhet av e-handel som vi tidigare saknat in-house, säger Frank Dandys vd Daniel Westerberg i en kommentar.

Annons

Annons