Fritt fall på börsen för Hantverksmeckat Etsy

Etsy har inte rosat marknaden sedan börsnoteringen tidigare i våras. Efter ett mindre lyckat första kvartal och Amazon planer på en direkt konkurrent har aktien backat med nästan 45 procent.

Marknadsplatsen Etsy gjorde ett bejublat intåg på Nasdaq-börsen i mitten av april. Aktien var glödhet och förutom att Etsy drog in 267 miljoner dollar, värderades bolaget till hela 3,3 miljarder dollar.

Sedan dess har det gått betydligt tyngre och bara i maj föll aktien med nästan 25 procent och låg då och skvalpade runt teckningskursen som var 16 dollar per aktie, inte så upplyftande då aktien premiärhandlades till nästan 28 dollar.

Annons

Fortsätter backa

En anledningen till det stora tappet var den mindre smickrande kvartalsrapport som Etsy visade upp den 19 maj. Under årets första kvartal gjorde Etsy en förlust på 36,6 miljoner dollar. Samtidigt florerar rykten om att sajten har problem med förfalskade varor.

Att Amazon strax efter ryktades jobba på en direkt konkurrent till Etsy, Amazon Handmade, gjorde inte saken bättre. Sedan dess har Etsy backat ytterligare 15 procent och aktien handlas nu runt 15 dollar.

 

Källa: Fool.com

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!