Fyndiq lägger ner Superbilligt – satsar på hållbar konsumtion

"Var aldrig tänkt som en stor del av vår resa".

I början av hösten delades Fyndiq in i två bolag, ett för grundverksamheten Fyndiq.se och ett som skulle driva den Wish-liknande appen Fyndiq Superbilligt. Det senare fick namnet YDB Technologies och skulle ledas av Fyndiqs medgrundare Dinesh Nayar.

LÄS ÄVEN: Fyndiq delas i två - Superbilligt får eget bolag

Annons
Annons

Nu meddelar Breakit att YDB Technologies lägger ner Fyndiq Superbilligt för att istället stöpa om sin plattform och göra en satsning på mer hållbar konsumtion. Enligt uppgift ska nedläggningen ha varit planerad en längre tid.

- Att driva varumärket Superbilligt var aldrig tänkt som en stor del av vår resa framåt, säger Dinesh Nayar till Breakit.

"Tankar om hur blockchain kan användas"

Exakt hur den nya satsningen på hållbarhet kommer att se ut återstår att se.

- Det skulle kunna bli ett nytt varumärke med fokus på hållbarhet, men det finns också en del intressanta tankar om hur blockchain kan användas för att uppvisa transparens i alla leverantörsled, säger Dinesh Nayar.

Enligt Nayar, som menar att planeten skulle må bättre utan både Wish och konkurrenter till Wish, är YDB igång med att leta efter investeringar till sitt kommande hållbarhetsprojekt. Han menar att starten med Fyndiq Superbilligt gav bolaget en bra grund för att bygga sin tekniska plattform.

LÄS ÄVEN: 3 000 paket om dagen i 10 veckor för Fyndiq Superbilligt

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!