Fyndiq om delningen: ”Kommer att attrahera olika investerare”

"Handlar om att renodla verksamheterna".

Att ha två olika bolag för sina verksamheter, ett för Fyndiq och ett för Fyndiq Superbilligt, kommer att locka olika typer av investerare. Det är vad Fyndiq hoppas att deras nya bolagskonstellation, som vi kunde berätta om imorse, ska leda till.

LÄS ÄVEN: Fyndiq delas i två - Fyndiq Superbilligt får eget bolag

Annons

"Helt olika investeringscase"

Det innebär att Fyndiq Superbilligt får ett eget bolag, som heter YBD Technologies, där YBD för övrigt står för “You Deserve Better”.

Ni har kommunicerat att ni vill hitta nya investerare. Är det därför ni delar upp verksamheterna i olika bolag, i hopp om att lättare hitta nya investerare?

- Då bolagen är i så olika faser är anledningen till uppdelningen tvådelad. Dels handlar det om att renodla verksamheterna och därmed skapa mer fokus. Dels handlar det om det du är inne på, att detta är två helt olika investeringscase och att de därmed kommer att attrahera olika typer av investerare, säger Fredrik Norberg, medgrundare och vd på Fyndiq AB till Ehandel.se.

"Vi står inför expansion utanför Sverige"

Och nu står Fyndiq inför en nordisk expansion.

- Vi står inför att expandera utanför Sverige, och ett naturligt steg för oss är att först gå via Norden. Dels då vi redan har ett befintligt stort utbud för den nordiska marknaden och dels så har vi en viss varumärkeskännedom i de andra länderna tack vare vårt starka varumärke i Sverige, säger Fredrik Norberg. 

Däremot så vill han i nuläget inte gå in på detaljerna kring hur expansionen ska gå till.

- Hur detta ska göras och hastigheten på expansionen är något som vi håller för oss själva än så långe, och det kan såklart påverkas av vilken ny investerare vi får in.

Annons
Annons