Gekås tappar till e-handeln – personalen utan bonus

Första gången på 17 år.

Det kända varuhuset Gekås, i folkmun ofta benämnt efter stationeringsorten Ullared, blev utan försäljningsökning under 2017. Som tradition har företaget i många år delat ut en bonus på runt 15 000 kronor per heltidsanställd vid årets slut, men under 2017 uteblev nu den förmånen för första gången på 17 år. Detta rapporterar bland andra P4 Halland. 

"Inte orolig inför framtiden"

Gekås vd Boris Lennerhov erkänner nu att en av orsakerna till den uteblivna försäljningsökningen under förra året, är att varuhuset tappat mark till e-handeln. Dock menar han att Gekås klarat sig förhållandevis bra, jämfört med handeln i övrigt.

Annons

- Jag är inte särskilt orolig för framtiden. Vi har haft väldigt bra månader i december och januari som pekar åt rätt håll, säger han till radiokanalen.

LÄS ÄVEN: Trots trenden: Gekås vägrar börja med e-handel

Ingen överraskning

Boris Lennerhov menar att den indragna bonusutdelningen inte kommer som någon chock för personalen, eftersom det kommit rapporter om företagets utveckling varje vecka under hela förra året. Därmed borde det inte vara någon överraskning att försäljningen stod stilla, resonerar han.

Han menar även att förväntningarna på företagets utveckling varit för högt ställda.

- Och att nu tro att man ska ha en utveckling på 10-15 procent om året när man säljer för fem miljarder drygt. Det funkar ju inte.

Annons