Global DHL-chef investerar i svenska Droshi

Ny crowdfunding-runda också mycket populär.

E-handelstjänsten Droshi snodde i slutet av förra året Motormännens e-handelschef och så fick de en investering av plattformsleverantören Kodmyran.

LÄS ÄVEN: Han lämnar Motormännen för toppjobb hos Droshi

Annons

"Hittills största investeringen"

Nu fortsätter bolaget att avancera och meddelar idag att Martin Sigel, CFO för DHL Global Forwarding Freight, har valt att investera i dropshipping-tjänsten. Han går även in i bolagets styrelse.

- Vi är otroligt glada att Martin har valt att ansluta sig till oss. Med hans erfarenhet och kontakter i branschen kommer vi snabbare att kunna nå vårt mål; Att bli Europas största grossist! Vi har planer på att lansera utomlands redan detta år. Han har även gjort den hittills största investeringen från en enskild investerare, vilket visar på ett väldigt stort förtroende för oss, säger Jonas Salminen, vd och grundare av Droshi, i ett pressmeddelande.

Droshi är, för de som har missat det, en B2B-marknadsplats som kopplar ihop e-handlare med leverantörer, distributörer och tillverkare som har möjlighet att skicka ut produkter direkt till slutkund. Alltså det koncept som i e-handelsvärlden är mer känt som dropshipping.

Tyskland kan bli först ut

Affärsmodellen sägs nu ha visat “proof of concept” och nästa steg är Europa. Droshi berättar dock att siktet är inställt på att först tackla den tyska marknaden. Utöver Martin Sigels investering så har Droshi även inlett en ny crowdfunding-runda hos Fundedbyme. En kampanj som går riktigt bra hittills.

- Vi ligger redan på 186 procent på Fundedbyme och vi lanserade kampanjen för allmänheten för en timme sedan, så det är en het potatis, säger Stefan Bensmo, COO på Droshi, till Ehandel.se.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!