Google lanserar leverans samma dag i San Francisco

Sökjätten Google gör nu allvar av sina planer på att erbjuda leverans samma dag. I dagarna har man börjat testa sin nya tjänst, Google Shopping Express, i San Francisco i samarbete med ett antal återförsäljare.

Vi har tidigare spekulerat i att Google varit sugna på att ge sig in i kampen om snabba leveranser och att de jobbat på en tjänst som de kallar för Google Shopping Express. Nu visar det sig att ryktena som florerat stämmer.

I San Francisco Bay Area har sökmotorjätten nu börjat testa sin nya tjänst som får ses som en direkt rival till Amazons Prime-tjänst. I samarbete med Target, Walgreens, Staples, American Eagle, och Toys"R"Us, samt ett antal lokala caféer och fristånde butiker, kommer Google att erbjuda sex månaders obegränsade och kostnadsfria leveranser samma dag.

Annons
Annons

Till en början gäller det dock endast en lyckligt utvald skara som anmäler sig för att testa tjänsten. Även företag som är intresserade av att delta kan anmäla sitt intresse.

Billigare än Amazon

Googles Shopping Express kommer att indexera de produkter som finns tillgängliga från de deltagande återförsäljarna och allt går sedan att köpa via Googles egen sajt. Köparen har möjlighet att bestämma när han eller hon vill ha sin leverans och en av Googles utvalda distributörer tar sen hand om resten.

Hur mycket tjänsten kommer att kosta när testperioden väl är över är ännu oklart. Men många tippar på att Google kommer att lägga sig runt 10 dollar lägre i pris än Amazons Prime-tjänst. Något som betyder att den kommer att kosta 69 dollar per år att använda.

För närvarande är tjänsten endast tillgänglig i San Francisco men Google säger att efter hand som man klurar ut hur ”det hela fungerar”, så kommer man att testa i ytterligare områden.

Källa: The Verge

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!