Google stänger dörren för leveranstjänsten BufferBox

Google lägger ner BufferBox, ett företag som man köpte upp under 2012. Istället för att satsa på de postbox-liknande skåpen ska sökmotorjätten istället fokusera på sin egen leveransservice Google Shopping Express.

I slutet av 2012 köpte Google upp det kanadensiska företaget BufferBox och deras tjänst som påminner en hel del om Amazon Locker. Tanken är helt enkelt att man ska kunna välja att få sina paket levererade till en närliggande ”postbox”.

Tanken vid förvärvet vara att BufferBox skulle köra vidare på egen hand som en separat tjänst, men Google har länge haft större planer än bara ”postboxar”. Nu knappt ett år efter köpet väljer sökjätten att lägga ner företaget och den 31 mars tar man emot den sista leveransen.

Annons

Fokus på snabba leveranser

I ett blogginlägg säger BufferBox att man tagit det svåra beslutet att avveckla den fristående tjänsten för att istället använda de kunskaper, lärdomar och teknik som finns i företaget i kommande Googletjänster, som till exempel Google Shopping Express.

Google Shopping Express är sökjättens egna tjänst som lanserades i april 2013 och levererar samma dag i San Francisco. I samarbete med återförsäljare som Target, Walgreens, Staples, American Eagle, och Toys"R"Us, samt ett antal lokala caféer och fristånde butiker tar tjänsten upp kampen med bland annat Ebay Now.

Källa: The Verge

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!