H&M stänger flaggskeppsbutik i centrala Stockholm

E-handeln tar över?

Det har knappast varit någon fröjdefull jul för H&M, som de senaste veckorna har fått finna sig i sviktande försäljningssiffror och en fallande aktie. För att motverka den negativa utvecklingen har modejätten aviserat allt från satsningar på Tmall till ett samarbete med Alexander Bard. Det skulle även bli tal om ett särskilt e-handelsmärke.

LÄS ÄVEN: E-handelsmärke och Alexander Bard ska rädda H&M

Annons

Nu står det dock klart att utvecklingen mot e-handel för med sig fler förändringar - bland annat stängda butiker. Och det handlar inte om vilka butiker som helst. Företagets vd Karl-Johan Persson berättar nämligen för Dagens industri att H&M:s flaggskeppsbutik på hörnet Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm nu har bommat igen för gott. Och butiken på Stockholms främsta shoppingstråk uppges bara vara en av flera butiker som ska stänga.

Snabbväxande e-handel påverkar

H&M har varit försiktiga med att avslöja några detaljer kring sina försäljningssiffror, men i de senaste kvartalsrapporterna har företagets e-handel pekats ut som något av en ljusglimt i det övriga försäljningsmörkret. Att det är aktuellt med butiksstängningar kommer kanske därför inte som någon överraskning.

Enligt Dagens industri fortsätter dock H&M:s byggande av ett sex våningar högt varuhus på boulevard Haussmann i centrala Paris. Det franska “mastodontbygget”, som Di kallar det, ska öppna under våren 2018.

Annons