H&M tar bort fri frakt

Efter att de nått 30 miljoner medlemmar.

För ett år sedan nylanserades H&M Club på den svenska marknaden, och samtidigt införde företaget fri frakt för kundklubbsmedlemmarna som handlar online. Då sades det även att det i framtiden kan omfatta alla som shoppar online, inte bara klubmedlemmarna. 

- Vi utesluter inte möjligheten att kunna utöka erbjudandet framöver, men just nu ser vi mycket fram emot att kunna erbjuda fri frakt och fria returer till våra klubbmedlemmar, sa Amanda Larsson på H&M:s presstjänst till Ehandel.se.

Annons

LÄS ÄVEN: H&M kan införa fri frakt för alla kunder

Idag skriver Nyhetsbyrån Direkt att H&M Club istället blir H&M Member, på alla 16 onlinemarknader. H&M Member kommer samtidigt in med nya spelregler - fri frakt tas bort. 

H&M:s växande kundklubb "började nagga koncernens marginal i kanten" på grund av fri frakt, och därför införs det nu en beloppsgräns för när onlinekunder erbjuds kostnadsfri frakt. 

- En del av vårt förbättrade kunderbjudande är vidareutvecklingen av H&M Club. Under 2018 fördubblades antalet medlemmar från 15 miljoner till över 30 miljoner. Vi siktar på en stor ökning även 2019, skrev H&M i sin årsredovisning för 2018.

5000 poäng eller 200 kr för fri frakt

I Sverige landade minimigränsen på 200 kronor för fri frakt för alla H&M Members. Men blir man en så kallad Plus-medlem så får man fri frakt på alla sina köp ändå. För att bli en Plus-medlem måste man dock samla ihop minst 5000 poäng, genom att handla hos H&M.

- När du kommit upp i 5000 poäng är det fri frakt på alla köp, skriver H&M:s presschef Camilla Emilsson Falk i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Annons