H&M:s designersläpp säljs dyrt på Tradera och Blocket

Bara minuter efter klädjättens designerkollektioner släpps online dyker plaggen upp på andrahandssajter där storfavoriterna säljs dyrt.

H&M:s designerkollektioner brukar leda till långa köer och fullständigt kaos när butikerna väl öppnar. Både på nätet och i den fysiska världen. Kraschade sajter hör till vanligheterna och när den svenska klädjätten lanserade sitt samarbete med designern Isabel Marant 2013 blev det en hel del strul både i USA och Storbritannien.

Nu är det snart dags igen och den 3 november släpps H&M x Kenzo-kollektionen i butik. Men designersläppen är inte bara bra för H&M:s försäljning. Andrahandsajterna ser också ett rejält uppsving och bara minuter efter släppet börjar plaggen dyka upp på sajter som Tradera och Blocket där storfavoriterna säljs dyrt.

Annons

14 500 kronor för sammetsklänning

Alla H&M:s kunder handlar inte oväntat enbart för eget bruk och förra årets designerkollektion, i samarbete med modehuset Balmain, resulterade i drygt 2000 auktioner på Tradera. Vilket var mer än en fördubbling mot tidigare designsamarbeten.

Dessutom genererade Balmain-auktionerna rekordsummor med ett snittpris per auktion på 1 550 kronor, vilket också var mer än en fördubbling mot tidigare samarbeten. Den dyraste auktionen hittills var också ett Balmainplagg - en pärlbroderad sammetsklänning i storlek 34 som slutade på 14 500 kronor.

– Trenden är tydlig. Det finns ett oerhört sug efter designerplagg i begränsad upplaga. Många av våra kunder bor inte I storstäderna och tack vare Tradera får de möjlighet att ta del av dessa eftertraktade plagg, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

Annons