Han lämnar Nelly – tar över ansvaret för Lykos ekonomi

Tar plats i koncernledningen.

I höstas stod det klart att Lykos dåvarande vd Joanna Hummel fick lämna bolaget med omedelbar verkan. I samband med blev Rickard Lyko åter vd för företaget.

LÄS ÄVEN: Lyko får ny VD - Joanna Hummel lämnar bolaget

Annons

Senare i år får han nytt sällskap i ledningen i form av Pontus Andersson, som tillträder som ny CFO. Han kommer närmast från samma roll hos Nelly.com. Enligt ett pressmeddelande från Lyko har Pontus Andersson "lång erfarenhet inom såväl redovisning och finansiell styrning som strategiskt arbete".

- Jag är mycket glad över att Pontus valt att tacka ja till tjänsten som CFO på Lyko. Pontus kommer att ha en nyckelroll i den fortsatta utvecklingen på bolagets tillväxtresa, där hans gedigna finansiella bakgrund och breda erfarenhet från olika branscher kommer att bli en stor tillgång för oss, säger Rickard Lyko i en kommentar.

"Ett attraktivt varumärke"

Pontus Andersson kommer att tillträda sin nya tjänst senast i november i år. I samma veva blir han även medlem i bolagets ledningsgrupp.

- Det känns mycket utmanande och roligt! Lyko är ett attraktivt varumärke som befinner sig på en spännande utvecklingsresa. Jag ser fram emot att tillsammans med mitt team bidra till bolagets fortsatta lönsamma tillväxt, säger Pontus Andersson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!