Lyko får ny VD – Joanna Hummel lämnar bolaget

Tar in bolagstopp som styrelseordförande.

Efter bara ett och ett halvt år på posten lämnar Joanna Hummel rollen som vd för skönhetskedjan och e-handelsföretaget Lyko. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. Istället tar Rickard Lyko, som även tidigare har haft vd-jobbet hos Lyko, över den posten igen.

LÄS ÄVEN: Lyko får ny VD - rekryterar Kicks ekonomichef

Annons
Annons

Någon direkt anledning till att Joanna Hummel lämnar bolaget anges inte i pressmeddelandet, men beslutet verkar av allt att döma ha att göra med ett ökat fokus på digital försäljning.

- Som ett led i bolagets ökade fokus på digitalisering och strategiska initiativ inom verksamhetssegmentet Online, tar Rickard Lyko över som VD i Lyko. Styrelsen ser fortsatt stor potential i den kraftigt växande online-affären, vilken Rickard ansvarat för med stor framgång i över ett årtionde, skriver företaget.

"Ett nytt ledarskap är det bästa"

Under Joanna Hummels ledning har Lyko bland annat tagit klivet in på börsen, och genomfört en framgångsrik lansering i Finland.

LÄS ÄVEN: Lyko får finsk e-handel och nytt automatlager i Sverige

- Joanna har gjort ett fantastiskt arbete i samband med Lykos börsnotering under 2017 och på kort tid genomfört viktiga satsningar och förändringar. Nu har styrelsen gjort bedömningen att ett nytt ledarskap är det bästa för Lyko, säger Rickard Lyko i en kommentar.

Rickard Lyko sitter kvar i Lykos styrelse, men kommer inte att ha rollen som styrelseordförande. Till den posten har nämligen Kenneth Bengtsson föreslagit. Bengtsson har under sin karriär bland annat hunnit med att vara vd och koncernchef för Ica. Han har dessutom varit ordförande för Svenskt Näringsliv och Svensk handel.

UPPFÖLJNINGEN: Joanna Hummel: "Hade gärna fortsatt mitt uppdrag"

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!