Här är staden som får IKEA:s nya e-handelslager

Har skrivit på avtal om 100 000 kvadratmeter logistikmark.

För bara ett par månader sedan invigde Ikea och Bring ett gemensamt e-handelslager norr om Stockholm. Det hade kapacitet att hantera 20 procent av Ikeas e-handelsvolymer, och skulle särskilt bidra med e-handelsleveranser till kunderna i Stockholmsområdet.

LÄS ÄVEN: Stor invigning av IKEA:s nya e-handelslager

Annons
Annons

Större än Stockholmslagret

Men det räckte inte speciellt långt, visar det sig nu. I dag berättar nämligen möbeljätten att ytterligare ett nytt e-handelslager är på väg, denna gång i Malmö. Ikea har nämligen skrivit på ett avtal om 100 000 kvadratmeter logistikmark i Malmöstadsdelen Norra Hamnen.

- Dagens detaljhandel kräver stark logistik med kundnära distribution. Malmö växer och IKEAs försäljning online ökar i snabb takt. IKEAs fokus framåt är att komma närmare kunderna genom att säkra tillgängligheten till sortimentet för de e-handlande kunderna. Vi gläder oss över detta första steg och möjligheten att arbeta vidare mot ett nytt e-handelslager, säger Mikael Redin, VD Ikea Svenska AB, i ett pressmeddelande.

"Ett välkommet tillskott"

Markanvisningsavtalet är tecknat mellan Malmö Stad och Ikea Fastigheter AB, som utvecklar och förvaltar Ikeas byggnader.

- Det är glädjande att Ikea visar intresse för Malmö Industrial Park. Här finns möjligheter till e-handelslösningar och logistik i bästa, strategiska läge, säger Anna Bertilson, fastighets- och gatudirektör i Malmö stad.

Utöver tomtytan på 100 000 kvadratmeter omfattar avtalet en option om ytterligare 50 000 kvadratmeter i närheten av den aktuella tomten.

- Jag gläds åt att Ikea fortsätter att investera i Malmö. Det här blir ett välkommet, stort tillskott av just den typen av arbetstillfällen som många Malmöbor behöver. Etableringen av den här anläggningen passar också väl in i Norra hamnens profil, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden i Malmö.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!