Hemköp svarar på efterfrågan – lanserar e-handel i Kalmar

Efterfrågan bland kunderna bakom beslutet.

Redan 2013 gick Kalmar-regionen ut med att de ville bli bäst i Sverige på e-handel. Huruvida så skett eller ej tvista de lärde, men en efterfrågan hos Kalmarborna på att kunna e-handla verkar det i alla fall finnas.

Efterfrågan bakom satsningen

Och den efterfrågan har nu lett till att Hemköp expanderar sitt e-handelserbjudande om att få hemkörd mat för en leveranskostnad på 20 kronor, till att även omfatta Kalmar.

Annons

- Vi ser att det finns en efterfrågan generellt sett för Hemköps erbjudande i Kalmar både för vårt fysiska och digitala erbjudande och det är anledningen till vår totala lansering på orten, skriver Hemköps e-handelschef Anna Åkesson till Ehandel.se.

Erbjuder e-handel på sex orter - fler på G

Det innebär att Hemköp nu erbjuder kunderna möjligheten att e-handla sin mat på totalt sex orter: Stockholm, Malmö, Göteborg, Linköping, Örebro - och nu alltså också i Kalmar. Sedan koncernen hoppade på e-handelståget har det gått snabbt och Hemköps e-handel i Linköping och Örebro lanserades tidigare i år.

Enligt Anna Åkesson ska e-handeln rullas ut på ännu fler orter innan årets slut och det som främst avgör var företaget väljer att börja med e-handel är var det redan finns befintliga fysiska butiker.

- Vi försöker löpande tillfredsställa efterfrågan för vår e-handel och vill erbjuda den till alla områden där detta finns och primärt fokuserar vi såklart på områden där vi har fysiska butiker eftersom vi plockar i butik.

LÄS MER: Nätmatskampen: Så ska Hemköp vinna över kunderna

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!