Nylansering: Hitta din kroppsform på omgjord sajt

Bystylists.se har lanserat tester för att hjälpa kunderna att hitta rätt plagg.

I mitten av mars öppnade stylisten Anna Nilsson sin nätbutik ByStylists, som hjälper kvinnor att hitta rätt kläder i djungeln av modeller, passformer och färger. Sedan dess har tjänsten fått hjälp av ett inkubatorsprogram och nu har det blivit dags för en nylansering.

Bland nyheterna finns tester som hjälper kunden att ta reda på vilken stiltyp hon är och vilken kroppsform hon har. När man har gjort testerna ger butiken förslag på kläder som skulle kunna passa.

Annons

- Många vet vad de gillar och kanske köper ett plagg för att de tycker att det har sett snyggt ut på någon annan. Sen får de inte riktigt till det själva, säger Anna Nilsson.

När sidan först lanserades var det också stiltyp och kroppsform som stod i centrum, men nu får kunderna alltså hjälp med att ta reda på vilken typ och form de tillhör.

- Vet du inte vilken kroppsform du är är det inte så lätt att hitta rätt plagg heller.

Hjälper till att undvika felköp

Bystylists riktar sig främst till kvinnor som är i 40 års-åldern och uppåt. Företaget samarbetar för närvarande med Boozt, Ellos, Cellbes och Halens, varifrån Anna Nilsson handplockar de varor hon vill sälja och sorterar dem efter vilken kroppsform och stiltyp de passar ihop med. Till sajten hör också hennes blogg där hon tipsar om allt från olika outfits till vilka smycken som passar till vad.

Men är inte poängen med att vända sig till en stylist att man ska få hjälp med att köpa något annat än det man annars köper?

- Jo, men du har fortfarande en stiltyp. Sen gäller det att sätta en knorr på den och få en roligare outfit. Med de här verktygen undviker man att göra felköp.

Utöver att Anna Nilssons e-handel alltså numera har tester för att guida kunden rätt har butiken även fått en ny layout som ska vara mer lättnavigerad och bättre på att filtrera än tidigare.

- Ja, den har blivit lite roligare och lite fräschare helt enkelt, avslutar Anna Nilsson.

Annons

Annons