Hon lämnar Åhléns för att styra upp RnB-bolag

Den framgångsrika marknadschefen byter koncern och får flera VD-poster.

Vi har tidigare kunnat berätta om e-handelskoncernen RnB, som under de senaste åren gjort flera e-handelssatsningar som inte burit frukt.

E-handelssatsning blev "flopp"

Värst gick det för den RNB-ägda nätbutiken Man of a Kind, som i somras kunde konstatera att deras försäljning varit "en flopp". I koncernen ingår även Polarn o Pyret och NK-ägaren Department & Stores, vars resultat inte heller direkt tycks ha överraskat. Medan Polarn o. Pyret i alla fall påstods ha påbörjat en vändning efter en tids e-handelsomställning, så beskrevs resultatet i den senaste rapporten för Department & Stores ha beskrivits som "otillfredsställande".

Annons

LÄS ÄVEN: Oscar Arrsjö går till RNB - ska lyfta Man of a Kind

Den utvecklingen kan det dock bli ändring på nu. Ny vd för Department & Stores blir nämligen Åhléns nuvarande marknadschef Lina Söderqvist.

Utsågs till Sveriges bästa marknadschef

Söderqvist har jobbat på Åhléns sedan 2015 och innan dess hade hon samma position på Björn Borg. Hon ska ha beskrivits som skicklig och framgångsrik och så sent som i mitten av oktober 2017 vann hon utmärkelsen “Sveriges Bästa Marknadschef 2017”.

- Jag är mycket glad att ha rekryterat Lina till rollen som vd för Departments & Stores och medlem av koncernledningen i RNB. Lina har en gedigen bakgrund som ledare inom detaljhandel och reklam med erfarenhet av marknadsföring, verksamhetsutveckling och e-handel. Rekryteringen av Lina innebär att vi får en person som kan vidareutveckla Departments & Stores verksamhet på NK-husen i Stockholm och Göteborg i nära samarbete med AB NK, säger Magnus Håkansson, vd och koncernchef på RNB retail and brands, i ett pressmeddelande.

Lina Söderqvist tillträder den 16 april 2018.

Annons