Horsemeup rider vidare – startar systerbutik i Danmark

E-handeln hoppas kunna möta det växande intresset för hästprodukter.

Hästsportsbutiken Horsemeup som funnits i Sverige och Norge sedan 2012 fortsätter sin ridtur genom Norden. Nu skrittar företaget vidare över Öresundsbron. Med Horsemeup.dk hoppas de nu kunna möta det ökande intresse man upplever för diverse hästprodukter.

- Vi haft mycket efterfrågningar från danska kunder, och det känns naturligt för oss att finnas på alla de skandinaviska marknaderna. Vårt mål är att inspirera genom att erbjuda en förstklassig shoppingupplevelse och med en mix av välkända, lokala och internationella designade kvalitetsmärken även för danska ryttare. Vi vill hjälpa ryttare och hästägare att finna allt det de söker för att njuta mer av sin sport, skriver företagets grundare och VD Monica Sjösvärd till Ehandel.se.

Annons

Drog in 1,6 miljoner i riskkapital

Vi har tidigare kunnat berätta att företaget redan 2013 startade en mobilanpassad butik där besökarna kunde beställa varor direkt från hästryggen och så sent som i somras plockade företaget in 1,6 miljoner till sin e-handel från riskkapitalbolaget Backing Minds.

Region Väst sponsrar översättning

Och även lanseringen av den danska systersajten har rönt intresse på hemmaplan. Den nya sajten har nämligen översatts med hjälp av medel från entreprenörsnätverket Region Väst.

- I ett samarbete med Region Väst har vi fått en affärsutvecklingscheck för internationalisering för den danska och norska översättningen, skriver Monica Sjösvärd.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!