Search
Close this search box.
ANNONS

IKEA om chockbeskedet: "Ger kunderna snabbare leveranser"

IKEA om chockbeskedet: "Ger kunderna snabbare leveranser"
Helene Sรถderstrรถm, customer fulfilment manager pรฅ IKEA
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Lรคmnar tillbaka marken till Malmรถ stad.

ANNONS

IKEA lรคgger ner planerna pรฅ ett e-handelslager i Norra Hamnen i Malmรถ. Det rapporterade Dagens Industri tidigare i dag.

Lร„S ร„VEN:ย IKEA skrotar planer pรฅ e-handelslager i Malmรถ

Planerna pรฅ Malmรถlagret meddelades av IKEA fรถr ungefรคr ett รฅr sedan, men nu har de alltsรฅ lagts ner. Istรคllet planerar IKEA att anvรคnda sina 20 varuhus som e-handelslager.

- Vi har under รฅret sett รถver hela vรฅrt lagernรคtverk och har insett att varuhusen kan spela en stรถrre roll. Pรฅ det hรคr sรคttet kan vi fรฅ snabbare leveranstider ut till kunderna, vilket efterfrรฅgas i allt hรถgre utstrรคckning, sรคger Helene Sรถderstrรถm, logistikchef pรฅ IKEA Sverige, till Ehandel.se.

Alla varuhusen igรฅng med e-handel

I samband med att IKEA:s lagerplaner i Malmรถ offentliggjordes, berรคttade รคven fรถretaget att det hade skrivit pรฅ ett avtal om 100 000 kvadratmeter mark.

Vad hรคnder med marken nu?

- Det vi hade var en markrรคtt och den har vi helt enkelt lรคmnat tillbaka till Malmรถ stad.

Med den nya strategin blir avstรฅndet mellan kund och e-handelslager betydligt kortare รคn vad som hade varit fallet med ett stort centrallager. Tanken รคr som sagt att den ska leda till att kunderna snabbare ska kunna fรฅ sina leveranser.

Enligt Helene Sรถderstrรถm har alla IKEA:s 20 varuhus i Sverige kommit igรฅng med sin e-handelslogistik, och bland fรถretagets kunder uppges intresset fรถr tjรคnster som Click & Collect vara stort.

Lร„S ร„VEN:ย IKEA-chefen om jรคttens omstรคllning till e-handel

"Inga planer pรฅ att รคndra befintlig struktur"

Eftersom Malmรถ-lagret inte blir av kommer รคven de 200 aviserade arbetstillfรคllena i Malmรถ att gรฅ om intet.

- Vi kommer att hantera samma mรคngd produkter i de befintliga varuhusen, sรฅ det kommer fortfarande att bli aktuellt att rekrytera mer personal. Men alla arbetstillfรคllen hamnar ju inte i Malmรถ, utan de kommer att behรถvas till att plocka och packa varor i vรฅra samtliga varuhus, sรคger Helene Sรถderstrรถm.

Sedan tidigare har IKEA รคven centrallager fรถr e-handeln Jรถnkรถping samt i Arlandastad norr om Stockholm.

Hur pรฅverkas de av den hรคr fรถrรคndringen?

- Det finns inga beslut om att รคndra i vรฅr befintliga lagerstruktur, men vi ser kontinuerligt รถver vรฅra system. Just nu har vi inga planer pรฅ att genomfรถra nรฅgra fรถrรคndringarย vid nรฅgot av dessa lager.

Lร„S ร„VEN:ย Stor invigning av IKEA:s nya e-handelslager

Dela artikeln: