IKEA öppnar e-handelsbutik i epicentret för detaljhandel

Framtiden är mindre.

Nyligen kunde vi berätta att IKEA avbrutit bygget av ett av företagets traditionella stora varuhus, och det lär inte återupptas.

LÄS ÄVEN: IKEA stoppar nytt varuhus på grund av e-handeln

Annons

IKEA satsar allt mer på mindre citybutiker i kombination med e-handel och företagets test i Stockholm börjar bli allt mer permanent.

LÄS ÄVEN: IKEA:s e-handelsbutik växer: "Inte längre en popup"

- IKEA vill nå de många människorna i stadskärnor och det är ett arbete som pågår på alla marknader runt om i världen. I Sverige har vi IKEA Kök i Stockholm stad som ett framgångsrikt exempel. Vi lär oss och inspireras i vårt fortsatta arbete med att komma närmare våra kunder i de svenska storstäderna, säger Håkan Svedman, landschef IKEA Sverige, i ett pressmeddelande.

30 nya citybutiker

IKEA hymlar inte med att framtiden är lite mindre butiker och företaget ska etablera 30 nya citybutiker i olika städer de närmaste tre åren. Den svenska möbeljätten börjar dock stort, i sin satsning på mindre. IKEA ska nu öppna sin första citybutik i USA och platsen blir mitt på Manhattan, på 999 Third Avenue.

- Den kommande planeringsstudion mitt på Manhattan markerar starten för IKEA:s strategi att finnas i stadskärnor och komma närmare människor i urbana miljöer, skriver företaget.

"En snabbt föränderlig detaljhandel"

Den nya butiken kommer att öppnas under våren 2019 och den ska ha tagits fram med hjälp av feedback ifrån New York-bor. Citybutiken kommer att fokusera på lösningar för “urbana och kvadratsmarta boenden”. Kunderna kommer att kunna upptäcka och beställa produkter för leverans till hemmet.

- Vi befinner oss i en snabbt föränderlig detaljhandel, och för att vara rustade för långsiktig tillväxt, omvandlar vi IKEA på ett sätt som gör det möjligt för oss att möta våra kunder där de är. New York City - den mest levande och dynamiska staden i USA och epicentret för detaljhandel, affärsverksamhet och kultur – är den naturliga platsen att öppna vår första citybutik, säger Lars Petersson, landschef IKEA USA.

IKEA kommer samtidigt att bygga om sitt varuhus i Brooklyn och man har nyligen också öppnat ett nytt e-handelslager i Staten Island.

Annons

LÄS ÄVEN: IKEA ställer om till e-handel - varslar 650 personer i Sverige

Annons