Indiska e-handelssatsar igen – hon tar över ansvaret

Efter rekonstruktionen: Företagets CIO i ny roll.

I veckan stod det klart att 93 miljoner av Indiskas skulder skrevs av, vilket innebär att rekonstruktionen av företaget beräknas vara avslutad i början av februari. Nu ska modekedjan stänga en del av sina butiker och fokusera på e-handeln och för att få fart på det sistnämnda har en ny E-commerce Manager utsetts.

LÄS ÄVEN: Indiska överlever igen - skulder för 93 miljoner skrivs av

Annons

Hon heter Anneli Furustad och arbetar för närvarande som Indiskas CIO, Chief Information Officer. Hon började på Indiska i november 2017 men har redan hunnit med att även inneha titeln som Indiskas IT-chef.

Får tydligt affärsuppdrag

I rollen som e-handelschef ser hon mest fram emot att få jobba inom ett bolag med lång och stark tradition, men i en tidsålder där tekniken styr och kunden har hela världens utbud bara ett klick bort, skriver hon i ett mejl till Ehandel.se.

- Tidigare har mina tjänster ofta handlat om teknik och att vara ett stöd för affären, men i den här nya rollen får jag ett ytterst tydligt affärsuppdrag och får verkligen arbeta med att driva försäljning direkt till kunden. Det ska bli väldigt spännande! skriver Anneli Furustad.

Vilka blir de stora utmaningarna?

- Den största utmaningen är att fortsätta att bygga en attraktiv e-handel som kunder väljer att besöka, trots att världens utbud finns bara ett klick bort. Det är en stor utmaning, men det är just det som driver mig.

"En stor utmaning att fånga kunden"

På relativt kort tid har Indiska fått en ny vd, som numera också äger företaget, samt tagit sig igenom ovan nämnda rekonstruktion. Redan under 2016 pekades e-handeln ut som ett fokus för framtiden, och nu ska den fortsätta att utvecklas.

LÄS ÄVEN: Ny e-handel ska rädda Indiska

Anneli Furustad ser framför sig en e-handel som ger en "inspirerande shoppingupplevelse med känslan av en varmare värld".

Annons

- Vi vill bygga en plattform som inspirerar och fyller våra kunders behov, där färg och mönster får tala. Det är en stor utmaning att fånga kunden i ett allt mer globalt shoppingbeteende där allt är tillgängligt hela tiden, avslutar hon.

Anneli Furustad tillträder tjänsten som Indiskas E-commerce Manager den 19 februari. Hon kommer även att ha kvar rollen som CIO.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!