Indiska överlever igen – skulder för 93 miljoner skrivs av

Beslut i dag i Stockholms tingsrätt.

Trots en ny e-handel, ambitiösa rekryteringar och storsatsningar på bland annat Instagram, har modekedjan Indiska haft det tufft de senaste åren. I höstas försattes bolaget för andra gången i en rekonstruktion, varpå företagets vd tog över ägandet av företaget.

LÄS ÄVEN: Ännu en rekonstruktion för Indiska - nu tar vd:n över

Annons

Nu ser Indiska dock ut att få lite andrum. Bolagets ackordsförslag har nämligen godkänts av Stockholms Tingsrätt, vilket innebär att 75 procent av företagets "oprioriterade skulder", om cirka 125 miljoner kronor skrivs av. Det motsvarar drygt 93 miljoner kronor.

Butiksstängningar och e-handelsfokus

Enligt ett pressmeddelande har Indiskas vd Karin Lindahl, i samarbete med ledningsgrupp och rekonstruktör, arbetat intensivt för att vända Indiska till ett lönsamt bolag igen. Bland annat har bolaget beslutat att göra sig av med en del personal och att stänga olönsamma butiker. Det har även varit tal om att fokusera ytterligare på Indiskas e-handel.

LÄS ÄVEN: Indiskas Instagramknep: "Ger mer trafik till e-handeln"

- Jag känner mig otroligt stolt och ödmjuk över att vi har lyckats genomföra rekonstruktionen, dessutom i rekordfart. Det har varit viktigt för mig att klara av det på tre månader, framför allt med respekt för leverantörerna, men också för att så snabbt som möjligt kunna återgå till att fokusera på affären. Jag är oerhört tacksam över stödet från alla borgenärer som har valt att stötta Indiska en andra gång och jag är mäkta imponerad över insatsen från alla anställda. Nu blickar vi framåt. Jag ser framför allt fram emot att få träffa och engagera kunderna i nya Indiska, säger Karin Lindahl i en kommentar.

Dagens beslut i Stockholms tingsrätt vinner laga kraft den 7 februari 2018. I samband med det upphör rekonstruktionen.

Annons