Indiska stärker upp med två nya digitala stjärnor

Ny marknadschef och e-handelschef.

Under det senaste verksamhetsåret ökade Indiskas e-handel till en andel på 13 procent av företagets försäljning, och det är ingen hemlighet att kedjan vill att försäljningen online ska öka ytterligare. För en tid sedan berättade företagets vd att ambitionen var en e-handelstillväxt på mellan 20 och 30 procent om året.

LÄS ÄVEN: Indiskas VD: "Mer intresserade av Zalando än Amazon"

Annons

"Kritiskt inför fortsatt utveckling"

Nu väljer Indiska att satsa på två nyrekryteringar för att stärka sin digitala försäljning. Det handlar om Maria Backlund och André Lago, som blir ny marknadschef respektive e-handelschef på företaget.

- Vi är väldigt glada över att välkomna både Maria och André till Indiska. Digital kompetens, både inom marknadsföring och e-commerce, är kritiskt inför Indiskas fortsatta utveckling, säger Indiskas vd Karin Lindahl i ett pressmeddelande.

Maria Backlund kommer närmast från tjänsten som marknadschef på EF Education First, där hon också har arbetat som försäljningschef. Hon har även erfarenhet från en PR-byrå inom digital marknadsföring i Milano där hon hade rollen som kundansvarig.

- Indiska är ett varumärke som funnits med mig sedan barnsben och jag ser fram emot att bygga vidare på bolagets färgstarka och unika arv. Retailbranschen har stora utvecklingsmöjligheter digitalt och min målsättning är att Indiska ska ligga i framkant med en stark onlinestrategi. Jag ser stor potential i kombinationen av varumärkesbyggande kommunikation och rena försäljningsdrivande strategier, både digitalt och i butik, kommenterar Maria Backlund sin nya tjänst.

Ska ta e-handeln till "ny nivå"

Även André Lago har erfarenhet från leverantörssidan. Han har fram till nu arbetat för Ve Global, som bistår e-handelsföretag med tjänster inom bland annat IT och marknadsföring. På Ve Global har André Lago haft rollen som nordisk chef, men också arbetat med affärsutveckling globalt.

- Indiska är klassiskt varumärke med en enorm digital potential. Företaget är mitt uppe i en omfattande förändringsresa och det är en spännande utmaning att nu försöka ta e-handelsatsningen till nästa nivå. Det känns väldigt kul att ha anslutit till det hårt jobbande teamet på plats, säger André Lago.

Indiskas två nya medarbetare tillträdde sina tjänster under april i år.  

Annons
Annons