Inga ledamöter ville komma – seminariet om e-handel inställt

Svagt intresse från politikernas håll.

I går berättade vi att det skulle hållas ett riksdagsseminarium på temat säker e-handel för framför allt yngre konsumenter. Seminariet skulle samla både politiker och olika branschaktörer och en av deltagarna var Markus Lindblad från Snusbolaget.

LÄS ÄVEN: E-handlare till riksdagen - ska få stopp på ID-brotten

Annons

Inte en enda anmäld riksdagsledamot

I dag nåddes dock både vi och Markus Lindblad av beskedet att seminariet har ställts in. Anledningen? Inga ledamöter hade anmält sig. Intresset från externt håll, som till exempel företag och myndigheter, ska ha varit större. Men på grund av det svala intresset från riksdagens egna ledamöter blir dagen alltså inte av.

- Ja, det stämmer tyvärr att seminariet är inställt. Målgruppen för seminariet var först och främst riksdagsledamöter men dessvärre har intresset varit minst sagt ljummet, säkert delvis då konkurrensen med andra seminarium och arrangemang är stenhård, skriver en av seminarievärden Johan Hultberg i ett mejl till Ehandel.se.

Tråkigt, tycker Markus Lindblad.

- Men vi är glada att vi blev tillfrågade. Vi ville gärna vara med och visa upp vår modell för identifiering och vara transparenta med hur den fungerar. Vissa tror nämligen att det inte görs några ålderskontroller i e-handeln, säger han till Ehandel.se.

"Bra att de engagerar sig"

Han hyser inga agg mot Johan Hultberg (M) och medvärden Elin Lundgren (S) från socialutskottet respektive civilutskottet, som valde att ställa in seminariet.

- Jag tycker att det är bra att de engagerar sig i frågan.

Enligt uppgifter till Markus Lindblad kan det eventuellt bli aktuellt med ett nytt tillfälle till hösten, men det är ingenting som är bestämt i dagsläget.

Kommer ni att vara med då också?

Annons

- Ja, jag ställer upp så fort någon frågar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!