InkClub köper Nordicink: ”Ett fantastiskt bolag”

Konsolideringar en självklar följd inom bläck och toners, enligt Nordic E-Commerce Groups VD.

Under gårdagen kunde Ehandel.se avslöja att Nordicinks styrelse helt hade bytts ut mot den i inkClub. Nu bekräftar inkClubs VD att en affär har ägt rum.

- Jag kan bekräfta att inkClub har köpt Nordicink. Detta är en logisk affär på en mycket mogen marknad. Nordic ink är ett fantastiskt bolag med duktig och kompetent personal som kommer att kunna tillföra mycket till inkClub. I övrigt har jag inga vidare kommentarer, säger han till Ehandel.se.

Annons

Säljaren Nordic E-Commerce Group har ägt och drivit Nordicink i 17 år och VD:n Henrik Löfberg menar att även om det har gått bra hittills, så var det dags att ta nästa steg.

- Bläck och toners befinner sig nu på en mogen marknad och konsolideringar är en självklar följd i en sådan bransch. Vi har själva genomfört ett antal framgångsrika förvärv de senaste åren av bland annat Patroner.se och Handyink och väl integrerat dem i vår verksamhet.

"En logisk affär"

Försäljningen till inkClub ägde rum strax före jul och Henrik Löfberg har inte så mycket mer att säga om saken än att han önskar de nya ägarna lycka till med utvecklingen av verksamheten.

- Vi såg detta som en logisk affär och att de nya ägarna har de förutsättningar som krävs för att fortsätta bedriva framgångsrik försäljning av bläck och toners i många år framöver, kommenterar han.

Hur mycket fick inkClub betala för Nordicink?

- När det gäller köpeskillingen varken vill eller kan jag kommentera den med mer än att det skett på en nivå som både köpare och säljare är nöjda med, säger Henrik Löfberg.

LÄS ÄVEN: InkClub tar över Nordicink - styrelsen utbytt

Annons
Annons