Avslöjande: InkClub tar över Nordicink – styrelsen utbytt

Nya uppgifter tyder på att inkClub har köpt upp konkurrenten Nordicink.

De personer som sitter i styrelsen för inkClub är numera desamma som de som sitter i styrelsen för konkurrenten Nordicink. Det framkommer av handlingar som nyligen inkommit till Bolagsverket.

Att styrelsen hos Nordicink helt har bytts ut tyder förstås på att inkClub har gått in som ny ägare, men enligt Bolagsverket finns inget köp ännu registrerat. Den nuvarande ägaren av Nordicink är Nordic E-Commerce Group, som också äger bland annat skönhetsbutiken Nordicfeel.

Annons

Nygammal ägare av inkClub

I slutet av våren 2016 meddelade ICA-gruppen, att inkClub, som omsätter omkring en halv miljard, skulle säljas till Lennart Nyberg som är den som en gång grundade företaget. Enligt ICA:s chef för extern kommunikation, Ola Fernvall, är affären nu avslutad.

Att inkClub tar kontrollen över Nordicink, som i det senaste bokslutet omsatte strax över 80 miljoner kronor, betyder samtidigt att de får ett järngrepp om patroner- och tonermarknaden, som de redan är störst inom.

Detta eftersom Nordicink de senaste åren bland annat förvärvat dåvarande branschtrean Patroner.se och förra året den mindre konkurrenten Handyink. En stor konsolidering pågår alltså sedan flera år tillbaka på marknaden för skrivartillbehör på nätet.

Ehandel.se har sökt inkClub och Nordic E-commerce Groups VD Henrik Löfberg.

LÄS ÄVEN: InkClub köper Nordicink: "Ett fantastiskt bolag"

Annons