Jeff Bezos och Donald Trump i bråk om skatteupplägg

Donald Trump kritiserar Jeff Bezos för att med vilje driva ett "non-profit company", och för att använda sitt ägande av ett annat bolag för att slippa att betala skatt.

Republikanen Donald Trump, som siktar på att bli republikanernas kandidat i USA:s nästa presidentval, har i ett flertal meddelanden på Twitter kritiserat Amazons VD Jeff Bezos för hur han driver sitt företag. Problemet ska enligt Trump vara att Jeff Bezos använder sitt ägande av tidningen Washington Post för att slippa betala skatt på Amazon, som gjort sig känt för att inte göra någon vinst.

- Washington Post, som förlorar en förmögenhet, ägs av Jeff Bezos med ändamålet att hålla skatterna nere på hans företag Amazon, som inte gör någon vinst. Om Amazon hade behövt betala rättvis skatt hade dess aktie rasat och företaget hade fallit ihop som ett korthus. Det är Washington Post-upplägget som räddar hela Amazon, skriver den frispråkige politikern.

Annons
Annons

Erbjuder resa till rymden

Enligt flera sajter äger dock Jeff Bezos Washington Post genom sitt företag Bezos Expeditions, så Amazon ska inte ha något med Washington Post att göra.

Jeff Bezos verkar dock ta kritiken med ro. I ett svar konstaterar han helt enkelt att han är "finally trashed by Donald Trump" och tillägger att han i alla fall kommer att hålla en plats åt Donald Trump på Blue Origin-raketen när den ger sig ut på sin första rymdfärd.

Av Jeff Bezos tweet att döma är det oklart om någon returresa är inplanerad vid den aktuella rymdfärden.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!