Johan Lindberg tillbaka som VD för Billmate

Mattias Hultberg slutade efter drygt ett år - nu gör den förre VD:n comeback.

I början av sommaren stod det klart att betalleverantören Billmates VD Mattias Hultberg skulle lämna sitt uppdrag för att istället testa vingarna med en ny e-handel. Hultberg var bara VD för Billmate i drygt ett års tid, och nu meddelar betalföretaget att det blir ingen ny VD.

Istället blir det den förra VD:n, Johan Lindberg som tar över skutan igen.

Annons
Annons

- Inget av detta kommer påverka den dagliga verksamheten då Johan Lindberg helt enkelt tar tillbaka den roll som han lämnade över till Mattias under 2016, skriver Billmate i ett pressmeddelande.

Får sällskap av ny styrelseordförande

I samma veva går Anders Fransson, tidigare VD för bolaget Lundalogik, in som styrelseordförande i Billmate. Nu berättar företaget, som nyligen lanserade en egen e-handelscheckout, att fler spännande e-handelsnyheter väntar under hösten.

- Vi är i ett mycket spännande skede och upplever en stor efterfrågan för våra lösningar av allt större företag. Med hjälp av förtroendet hos ägarna och den kunskap som Anders Fransson tar med sig in i bolaget så hoppas vi kunna utveckla Billmates plattform samtidigt som båda bolagen kan växa i form av kunderbjudande, säger Johan Lindberg, VD Invoice Finance och Billmate, i ett pressmeddelande.

Vill göra utmanarbolag etablerat

Anders Fransson, som alltså är ny styrelseordförande, beskrivs i pressmeddelandet som en entreprenör och investerare. Med tanke på hans erfarenheter inom “allt från mjukvara och CRM-tjänster till marknadsföring, affärsrådgivning och verksamhetsutveckling”, väntas han bli en nyckelspelare i Billmates fortsatta utveckling.

- Billmate verkar i en spännande och växande bransch. Med en tydlig marknadsledare eftersträvar marknaden alltid valmöjligheter. Jag har varit med om att ta en mindre utmanare till ett av de etablerade valen på marknaden och känner ett stort förtroende för att Billmate kan göra samma resa, säger Anders Fransson.  

UPPDATERING: Det stod tidigare i artikeln att Anders Fransson blir styrelseordförande i både Billmate och Invoice Finance. Rätt är att det bara är Billmate han blir styrelseordförande för. 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!