Jonas Carlström lämnar Mat.se för toppjobb på NA-KD

Blir digital marknadschef.

Jonas Carlström har gjort sig känd som killen som kan allt om Facebook-annonser. Hittills har han utnyttjat sina kunskaper i rollen som digital specialist på Mat.se, men nu är det dags för nya äventyr.

"Kommer att skala upp"

Idag gör han sin sista arbetsdag hos nätmatsjätten och på måndag bär det istället av till e-handelsföretaget NA-KD, som säljer mode på nätet. Sina Facebook-kunskaper kommer han sannolikt få användning av även i framtiden, då i rollen som digital marketing manager.

Annons

För Ehandel.se förklarar han själv varför han väljer att byta arbetsgivare.

- Jag har alltid dragits till entreprenöriella företag vilket både Mat.se och NA-KD är. Men eftersom jag jobbar med att driva trafik och konverteringar så ser jag fram emot att skala upp den biten med de nya möjligheter som det innebär med det globala fokus som NA-KD har, jämfört med att annonsera till halva Sverige. Sedan är NA-KD ett väldigt spännande bolag som växer så det knakar och som på väldigt kort tid lyckas ta en stark position i det segmentet. Teamet bakom och med Jarno i spetsen är verkligen imponerande och kläder på nätet är en gigantisk marknad. Så där kommer jag att kunna lära mig mycket nya saker inom området e-handel, varumärken och tillväxt vilket jag ser fram emot väldigt mycket, skriver han i ett mejl till redaktionen.

"Har lärt mig massor på den här tiden"

Hans främsta arbetsuppgifter på NA-KD kommer att bli att driva trafik till sajten, samt till andra sajter i nätverket. Som en del av ett team kommer han vara med och utveckla befintliga digitala kanaler. Fokus kommer ligga på tillväxt i nya kanaler och i det globala annonsnätverket.

Samtidigt ser Jonas Carlström tillbaka på en lärorik period på Mat.se.

- Jag har alltid trivs väldigt bra på Mat.se och jag har lärt mig massor på den här tiden. Några av de smartaste personerna jag har träffat arbetar där, så det blir spännande att följa deras resa.

Och jakten på hans efterträdare pågår för fullt.

- I dagsläget så är rekrytering i full gång efter en efterträdare men någon är inte utsedd ännu.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!