Jula rekryterar inköpschef – tungt e-handelsnamn

"Ett av våra viktigaste utvecklingsområden berör e-handeln".

Hemmafixarkedjan Jula har den senaste tiden satsat allt mer på e-handeln efter en omskriven online-pause för några år sedan. Nu meddelar företaget att man har rekryterat en ny inköpschef som kommer med en hel del e-handelskunskap i bagaget.

LÄS ÄVEN: Hemmafixar-jätten köper hästsportkedjan

Annons
Annons

Den som får uppdraget är Roger Halvarsson som närmast varit Sverige-vd på Bygghemma. Han har även erfarenhet från Hobbex, Ica, Siba och NetOnNet.

- Vi är mycket glada att ha Roger med oss på vår e-handelsresa. Han delar våra värderingar och har starkt fokus på sortiment- och produktutveckling, säger Julas vd Joachim Frykberg i ett pressmeddelande.

"Inte minst online"

Varför Roger Halvarsson väljer Jula som sitt nästa uppdrag sägs bland annat bero på företagskulturen.

- Jag gillar Jula och företagskulturen, jag delar dessa värderingar, och ser fram mot att jobba i den andan, säger Roger Halvarsson i en kommentar.

Joachim Frykberg ser samtidigt stort värde i Rogers tidigare erfarenheter.

- Roger har lång erfarenhet inom handeln, inte minst online, och det är kunskap som vi kommer ha stor nytta av i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Ett av våra viktigaste utvecklingsområden berör e-handeln och där kommer Roger att vara en framtida nyckelspelare, säger Joachim Frykberg.

Roger Halvarsson tillträdde tjänsten som inköpschef på Jula den 1 februari 2019.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!