Julas e-handel live – tusentals kunder de första dagarna

Mottagandet "klart över förväntan", enligt Julas VD.

Efter år av väntan är den äntligen här - Julas nya e-handel. Vi kunde redan i slutet av 2015 meddela att företaget var på gång med en ny e-handel, och tidigare i år hette det att e-handeln var det viktigaste Jula skulle göra i år.

Sedan några dagar tillbaka är den nya nätbutiken öppen för handel, och hittills är företagets VD Joachim Frykberg nöjd med hur den har tagits emot av kunderna.

Annons

- Bemötandet har varit klart över förväntan. De första dagarna har varit fantastiska med tusentals kunder som handlat, detta trots att sidan ännu inte marknadsförts. Vi tror på fortsatt stark utveckling när fler kunder nu får upp ögonen för denna nya handelslösning, säger han i ett pressmeddelande.

"De som lämnade oss hittar tillbaka"

Förhoppningen är att Jula med sin nya satsning ska nå ut både till nya kunder och till de som handlade i företagets gamla nätbutik, som lades ner 2011.

- Det vi ser är att kunder som kanske lämnade oss när vi upphörde med distanshandel för några år sedan redan börjat hitta tillbaka. Det känns naturligtvis väldigt bra, säger Joachim Frykberg.

Julas e-handel, beskrivs återigen som företagets viktigaste under året, och Jula kommer den närmsta tiden bland annat att utveckla sitt erbjudande för click & collect.

Stora förhoppningar på Polen

Nätbutiken lanseras samtidigt i Sverige, Norge och Polen, och det är framför allt i Polen man hoppas på succé.

- Vi har stora förhoppningar på alla våra marknader men det är kanske i Polen som vi ser den största potentialen. Idag når vi med våra varuhus en begränsad del av Polens befolkning. Vår marknadsföring är dock i många stycken nationell, exempelvis vår TV-reklam. Med e-handeln når vi nu alla som vi marknadsför oss mot, säger Magnus Sigurd, affärsutvecklingschef på Jula.

Julas e-handel ska hålla samma priser som i varuhusen. Frakten kostar enligt hemsidan “från 49 kronor”.

LÄS ÄVEN: Jula om comebacken: "Det blir en häftig boost"

Annons

Annons