Kaffemaskiner.se byter namn – blir Nybryggt.nu

Men .se-domänen till det nya namnet återstår ännu att lägga vantarna på.

För några veckor sedan kunde vi berätta nyheten om att Karsten Deppert och hans kompanjon Agnes Allgen hade tagit över e-handeln Kaffemaskiner.se.

Nuvarande namnet missvisande

Nu berättar duon att de även tänker byta namn på nyförvärvet.

Annons

- Tanken är att vi ska bredda sortimentet och fokusera mer på helheten kring kaffe. Då tror vi att ett namn som Kaffemaskiner.se kan vara lite missvisande för konsumenten, säger Karsten Deppert till Ehandel.se.

Bad Facebookvänner om hjälp

Men innan de nya ägarna bestämde sig för vad den nya e-handeln skulle heta, så valde de att fråga sina respektive Facebookvänner om råd. När fyra förslag vaskats fram som de mest populära bad de återigen publiken att avgöra saken.

- Nu ska jag och Karsten Deppert byta namn på kaffemaskiner.se. Vi har fått in flera tips, men önskar nu hjälp med en sista omröstning. Kommentera den siffra ni tycker är bäst, skrev Agnes Allgen på sin Facebooksida.

Karsten Deppert har en stark förkärlek för kaffe.

Önskedomänen inte ledig

Förslagen var Alltomkaffe.se, Esprezza.se, Startwithcoffee.se och Nybryggt.se. De allra flesta som kommenterade saken föredrog det sistnämnda alternativet. Men det fanns ett krux.

- Den .se-domänen är inte ledig, så det får bli Nybryggt.nu, konstaterar Karsten Deppert.

Domänen de egentligen ville ha är dock inte i bruk, utan parkerad.

- Det hade så klart varit kul att köpa .se-domänen i längden, även om det inte direkt kommer göra det billigare att gå ut och säga det så här offentligt. Men det var inget val att köpa den nu. Sedan tycker jag i och för sig att Nybryggt.nu också är ett lite extra kul domännamn.

Annons

Annons